2018

MCHAP

Urban Restaurant, La Pesca

Natura Futura Arquitectura

Babahoyo, Ecuador

January 2017

PRIMARY AUTHOR

Natura Futura Arquitectura

CONTRIBUTING AUTHOR

Urbanofacto (Design Graphic)

AUTHOR

Tania Zurita

PHOTOGRAPHER

Kliwadenko Novas

OBJECTIVE

Associate the line of the public and private sectors where the limit begins to disappear and the space begins to be an amalgam of circumstances and shared experiences, it is not always easy and pleasant. It must be borne in mind that in the underside of a building is the social life of its inhabitants; the children play and make their poetic individuals, the people flows, social interactions, or may even be invaded by people who are going to give the proper use covered by the lack of lighting. Converging factors that forced us to generate dialog and negotiations to avoid conflicts.

CONTEXT

La Pesca was conceived in what is a central sector very important in the commercial and social life of the city of Babahoyo, province of the rivers in Ecuador. Ms. Tania sought to expand and to dignify a seafood business that already had 20 years of experience: She needed a local own that she could invest and adapt to generate a better service to their customers. Is located on the ground floor of an apartment building of collective housing, (Building on abandoned without an organized community and social problems), and is adjacent to a small social area prior to arriving at the street. This is a place of community use, by law all the users of the building have a right over it, as well as urban space the local municipality also has interference. It was the sense of ownership, which promoted the need to socialize the project with the inhabitants of the property so that the project can be and reach a successful end collateral.

PERFORMANCE

Made with local labor and on-site construction. The wood, which was for years the material used in the city river and fisheries, is the recurrent material in all the work as a unifying element and activator of the context. The absence of walls allows the space is merged, becoming part of the urban landscape.